Asfalt en bitumen

Het gebruik van Polymer Modified Bitumen (PMB) heeft zich reeds meerdere decennia bewezen door haar bijdrage aan de verbetering van de asfaltkwaliteit en-levensduur. Door de enorme verkeerstoename de voorbije 30 jaar (zowel in aantal als door belasting van het wegdek door files) zijn deze polymeren niet meer weg te denken en nemen zelfs jaarlijks wereldwijd toe. Deze polymeren kunnen ruwweg verdeeld worden in 2 categorie├źn, EVA Plastomeren en SBS Blockcopolymeren.

Jaarlijks wordt in Nederland alleen al ca. 800 miljoen ton asfalt geproduceerd voor renovatie en aanleg van nieuwe wegen met een aandeel van ca. 700.000 ton polymeren.

De belangrijkste functies van EVA Polybilt 106 zijn de verhoging van viscositeit en stijfheid van het bitumen en verbetering van de weerstand tegen vervorming (rutting).

Kortom Polybilt levert een sterke bijdrage aan de kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid van ons asfalt en is daarom als kostenbesparing onmisbaar geworden.

Eveneens leveren wij FT-waxen van Sinoplas, welke de viscositeit verlagen en onmisbaar zijn voor de productie van LTA (Laag Temperatuur Asfalt). Hier kan de verwerkingstemperatuur tot ruim 30 graden Celsius gereduceerd worden wat bijdraagt aan een lagere CO2 emissie en energiebesparing.